Ierse hutspot
Ingrediënten voor 4 personen
- 500 gram lamsvleesLaat de slager een gekruide rollade van het vlees maken.
- Kruidenboeket: peterselie, laurier, takje tijm
- 300 gram uien
- 1,5 kilo aardappelen
- 750 gram winterwortelen
- 750 gram savoyekool of koolraap
- 75 gram boter
- Worcestershiresaus
- Peper
- Zout
Bereidingswijze
Bind het kruidenboeket samen met een draadje en snijd de uien in grove stukken. Breng in een grote pan water met peper, zout, het kruidenboeket en een paar stukken ui aan de kook. Leg de rollade hierin en laat dit een uur koken. Zorg dat de rollade net niet door water bedekt is.
Schil de aardappelen en snijd ze in vieren. Schrap de wortelen en snijd ze in stukken. Snijd de kool in niet te dunne repen. Doe de aardappel, de groente en de rest van de ui na het uur bij het vlees en kook de groenten in 30 minuten gaar.
Neem de rollade uit de pan en snijd in dikke plakken. Schik deze op een voorverwarmde schotel. Schep de groenten met een schuimspaan uit het vocht en schik ze om het vlees.
Klop de boter en de worcestershiresaus door het kookvocht en schenk het over de groente en het vlees.

Probeer ook eens
- Romige Provençaalse runderreepjes
- Salade met gevulde rosbief
- Aubergines, gevuld met kippenlevers en gehakt
- Shoarma in een tosti
- Stamppot broccoli uit de oven
- Varkensfilet met kerrie
- Knoflookbrood met ham en salie
- Bonenschotel met lamsvlees en tomaten
- Chinees varkenshaasje
- Stroganoff-frikandellen
- Kalfsschenkel (Osso Bucco)
- Biefstuk met roquefort
Bekijk al onze recepten