Rijstsalade met gerookte kip
Ingrediënten voor 2 personen
- 300 gram rijst
- 1/2 komkommer
- 150 gram gerookte kip
- 3 eetlepel mayonaise
- 3 eetlepel crème fraîche
- 1 lente-ui
- 100 gram rucola
- Zout
- Peper
Bereidingswijze
Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Laat de rijst afkoelen wanneer het gaar is. Snijd de gerookte kip en de komkommer in kleine blokjes. Snipper de ui.
Meng de mayonaise met de crème fraîche en breng op smaak met zout en peper. Meng de afgekoelde rijst met de kip, komkommer, rucola, lente-ui en het mayonaise-mengsel. Breng het geheel op smaak met kruiden naar keuze.
Serveer direct of bewaar in koelkast voor een later moment.
Tip!
Varieer met de ingrediënten! Voeg extra ingrediënten toe, zoals mais, paprika of kerrie, of vervang ingrediënten, zoals pasta ipv rijst of rode ui ipv lente-ui.
Probeer ook eens
- Rundvlees met oestersaus
- Kippenleverpaté
- Zachtzure kipfilet
- Karbonades, gevuld met champignons
- Hongaarse kipfilet
- Kwark-macaronischotel
- Spaghetti met geroosterde pompoen
- Rundvlees in de römertopf
- Zuurvlees
- Cannelloni Rosanella
- Braadworstspies met poestagroenten
- Knoflookbrood met ham en salie
Bekijk al onze recepten