Gevulde uien
Ingrediënten
- 8 middelgrote uien
- 125 gram varkensgehakt
- 50 gram in blokjes gesneden ham
- 8 eetlepels gekookte rijst
- 1 eierdooier
- Geraspte nootmuskaat of nootmuskaatpoeder
- Mespunt kruidnagelpoeder
- 2-4 eetlepels paneermeel
- 1 bouillonblokje
- 1 eetlepel madera
- Peper
- Zout
Bereiding
Pel de uien en snijd er aan de onderzijde een klein stukje af, zodat de uien stevig staan. Breng ¾ liter water aan de kook, doe daar de uien in het laat het water 8-10 minuten zacht doorkoken. Schep dan de uien met een schuimspaan uit het water.
Vermeng intussen het gehakt met de ham, de rijst, de eierdooier en naar smaak, peper, nootmuskaat, kruidnagel en zout.
Snijd of knip met de keukenschaar het kapje van de uien en neem het middengedeelte voorzichtig uit de uien met een scherp mesje. Snipper de uit de uien genomen stukjes klein en roer ze door het gehakt. Vul de uitgeholde uien met het mengsel.
Schuif het rooster in het midden van de oven en verwarm deze voor op circa 220 graden Celsius. Zet de uien naast elkaar in de ovenschaal. Verdeel het paneermeel over de vulling van de uien en strooi de rest in de schaal.
Los het bouillonblokje op in 2-2,5 deciliter water, afhankelijk van de grootte van de ovenschaal en giet de bouillon in de schaal.
Zet de schaal in de oven tot de uien gaar en goed van kleur zijn geworden.
Tip: serveer eventueel nog apart rijst erbij.

Probeer ook eens
- Biefstuk met sesam en broccolipuree
- Bietjesstamppot met gebakken bloedworst
- Kip in alufolie
- Biefstuk met banaan en ui
- Makkelijke macaroni met ham
- Spaghetti met geroosterde pompoen
- Biefstuk met roquefort
- Portobello's gevuld met kip en camembert
- Kip op blik
- Kippenragout in bladerdeeg
- Soep met hele kip
- Bonenschotel met lamsvlees en tomaten
Bekijk al onze recepten