Gevulde paprika
Ingrediënten
- 4 plakjes ontbijtspek
- 1 eetlepel olie
- 150 gram rijst
- 100 gram champignons in schijfjes
- 3,5 deciliter water
- 1,5 bouillontablet
- 4 groene paprika's
- 210 gram uitgelekte doperwten
- peper
- zout
Bereiding
Bak het spek bij matige hitte uit. Schep de uitgebakken stukjes spek uit de pan in een kommetje.
Voeg bij het achtergebleven spekvet de olie en bak hierin de rijst tot de korrels enigszins glazig zijn geworden. Doe de champignons erbij en verwarm ze, al roerende, even mee. Giet er het water bij en als dit kookt het bouillontablet toevoegen. Roer de rijst even om en laat het verder in gesloten pan in 20 minuten gaar worden. Plaats het kommetje met spek op de pan en houd dit zo warm.
Snijd de paprika's overdwars doormidden; snijd de zaadlijsten met de zaden er uit. Kook de paprika's in water met zout 5 tot 7 minuten en laat ze uitlekken. Leg ze in een zeef of vergiet op de pan met het kookvocht, dek ze af met het deksel en houd ze zo warm.
Schep de erwten door de rijst, laat ze nog even meewarmen en breng ze op smaak met peper en zout. Vul met dit mengsel de paprikahelften en strooi er tot slot de uitgebakken spekstukjes overheen.