Hete bliksem
Ingrediënten
- 600 gram gehakt
- 1,5 kilo geschilde aardappelen
- 1/2 kilo zoute appels
- 1/2 kilo zure appels
- Boter
- Peper en zout
- 2-3 eetlepels keukenstroop (eventueel)
Bereiding
Schil en snijd de aardappelen in stukken. Was, boor en schil de zoete appels en snijd deze in stukken. Leg de aardappelen en de zoete appels in het water met wat zout. Was, boor en schil nu ook de zure appels. Snijd deze in stukken en voeg toe aan de pan. Controleer na 10 tot 12 minuten koken of de aardappels en de appels gaar zijn.
Bak het gehakt rul en doe er zout en flink wat peper bij.
Stamp de inhoud van de pan fijn. Voeg naar smaak peper, zout en stroop toe.
Vet een ovenschaal in en bedek de bodem met een laag puree, dan het gehakt en weer een laag puree. Maak met een vork wat waaier vormen in de puree voor een mooi effect. Verdeel wat klontjes boter over de puree.
U kunt de puree ook glad strijken en er eventueel wat paneermeel of stukjes appel erop leggen.
Bak het gerecht 15 minuten in de oven

Probeer ook eens
- Asperge met achterham
- Varkensoester uit Bohemen
- Pasta met biefreepjes en kaassaus
- Kipsnack in bladerdeeg
- Stamppot koolraap
- Makkelijke macaroni met ham
- Tortilla met lamstartaar
- Bladerdeegpakketjes met spinazie en spekjes
- Aardappelomelet
- Rundergoulash met feta
- Prinsessenbonen met peren en spek
- Salade met gevulde rosbief
Bekijk al onze recepten