Gevulde hamlappen
Ingrediënten
- 2 hamlappen van ieder 200 gram
- Nootmuskaat
- 1 ui
- 200 gram champignons
- 100 gram boter
- Enkele takjes peterselie
- 2 sneetjes oud wit brood
- 1 eetlepel citroensap
- Zout
- Peper
Bereidingswijze
Snijd de hamlappen met een scherp mes aan de een kant open of vraag uw slager om dit alvast te doen. Zorg dat de overige kanten aan elkaar zitten. Kruid de binnen- en buitenkant met een mengsel van peper, zout en nootmuskaat.
Snipper de ui en snijd de champignons fijn. Smelt 10 gram boter en fruit hierin de ui en champignons tot het vocht verdampt is. Laat de groenten niet kleuren.
Snijd de peterselie fijn. Snijd de korstjes van het brood en verkruimel de rest. Doe het uimengsel, het brood, het citroensap, de peterselie, peper en zout samen in een kom en roer dit goed door. Vul de hamlappen met dit mengsel en steek de open kanten van het vlees met een prikker op elkaar.
Verhit de boter in een braadpan tot het schuim gaat wegtrekken. Braad hierin de hamlappen rondom bruin. Neem ze uit de pan. Schenk wat water bij de bakboter en roer de aanzetsels los van de pan. Leg het vlees in de jus en sluit de pan. Na ongeveer 50 minuten zijn de lappen klaar.
Serveer met de jus.
Voorbereidingstijd: 50 minuten Stooftijd: 50 minuten
Probeer ook eens
- Gevuld broodje met kip en ananas
- Pasta met biefreepjes en kaassaus
- Italiaanse gehaktballen
- Oosterse vleesschotel
- Biefstuk met roquefort
- Stoofvlees
- Gevulde hamlappen
- Zweedse gevulde gehaktrolletjes
- Kipslaatje naar smaak
- Hele kip uit de oven met geitenkaas en olijven
- Varkensvlees in biersaus
- Pastinaakschotel
Bekijk al onze recepten