Bonenschotel met lamsvlees en tomaten
Ingrediënten voor 4 personen
- 250 gram witte bonen
- 1 liter koud water
- 750 gram lamsschouder
- 250 gram uien
- 1 theelepel gedroogde rozemarijn
- 4 eetlepels olie
- 3 teentjes knoflook
- 500 gram tomaten (uit blik)
- Cayenne peper
- Zout
- Peper
Bereidingswijze
Laat de bonen 12 tot 24 uur in koud water weken. Breng vervolgens in het weekwater aan de kook, afschuimen. In een gesloten pan op laag vuur ongeveer 35 minuten laten koken.
Ontbeen de lamsschouder en snijd het vlees in blokjes. Pel de uien en snipper deze grof. Wrijf de rozemarijn in een vijzel fijn.
Verhit de olie in een pan en braad het vlees daarin goed aan. Voeg de ui en de rozemarijn toe en laat dit meebakken. Breng op smaak met peper en zout. Voeg langzaam ook het kookwater van de bonen toe.
Pel 2 teentjes knoflook en pers deze uit. Strooi dit over het vlees. Laat het geheel nog 15 minuten stoven in een gesloten pan.
Voeg de bonen, cayennepeper, de tomaten en het vocht toe (tomaten wat fijndrukken). In een gesloten pan ongeveer 1 uur laten stoven.
Pel het laatste teentje knoflook en pers uit. Roer door het geheel en breng op smaak met zout.
Serveer het gerecht direct met sla en stokbrood.
Kooktijd: 1,5 uur
Probeer ook eens
- Asperge met risotto
- Afrikaanse lamsspies voor op de barbecue
- Biefstuk met banaan en ui
- 2x Speklappen op de barbecue
- Lamskoteletten met tuinkruiden
- Ham met frites en tomatensaus
- Pastinaakschotel
- Lamsrib met verse groenten en rijst
- Kroketten
- Braadworstspies met poestagroenten
- Zachtzure kipfilet
- Karbonades, gevuld met champignons
Bekijk al onze recepten