Gestoofde varkenswang met appel
Ingrediënten voor 12 personen
- 1 kilo kopwangetjes
- 2 middelgrote uien
- 2 teentjes knoflook
- 300 ml witte wijn
- 250 ml bouillon
- 4 el appelstroop
- 3 el appelazijn
- 1 el verse tijm
- 1 takje rozemarijn
- 2 blaadjes salie
- Peper
- Zout
- 4 Granny Smith appels
Bereidingswijze
Snijd de uien in halve ringen, de knoflook in plakjes en appels geschild in partjes. Verhit olie in een koekenpan en bak de wangen rondom bruin.
Verhit olie in een pan en fruit hier de uien en knoflook in. Blus dit af met de wijn en de bouillon. Voeg dan de appelazijn en de appelstroop toe. Laat de stroop smelten in het warme vocht. Voeg de wangen toe samen met de tijm, rozemarijn en salie. Breng op smaak met zout en peper. Breng het geheel aan de kook en laat 2 à 3 uur zachtjes sudderen. Voeg de appel op het laatst toe en gaar mee tot deze zacht zijn.

Probeer ook eens
- Bietjesstamppot met gebakken bloedworst
- Vitello tonnato met tonijn
- Pastasoufflé met ham
- Tournedos met madeirasaus
- Asperge-kaastaart
- Kipwrap voor de barbecue
- Ovenschotel met spinazie en rundergehakt
- Chinees varkenshaasje
- Worstjes met druiven
- Lamslapjes met paprika
- Quiche met salami
- Varkensrib met mosterd
Bekijk al onze recepten