Aubergines, gevuld met kippenlevers en gehakt
Ingrediënten
- 4 aubergines
- Sap van ½ citroen
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels olie
- 1 ui, gesneden
- 100 gram kippenlevers
- 200 gram gehakt
- 2 eetlepels tomatenpuree
- ½ theelepel dragon, vers gehakt of gedroogd
- Maïzena
- Paneermeel
- Boter
- Peper
- Zout
Bereidingswijze
Halveer de aubergines in de lengte. Trek, aan de opengesneden kant, ¾ centimeter de rand met de scherpe punt van een mes een lijn en neem binnen deze lijn het vruchtvlees weg. Hak het klein. Besprenkel dit, en ook de binnenzijde van de aubergines, met een mengsel van citroensap, peper, zout en het uitgeperste knoflookteentje.
Laat de olie heet worden. Bak er de uien in, het auberginehaksel en vervolgens de kippenlevers. Schep de laatste uit de pan en doe er het gehakt in. Verkruimel dit al roerend met een vork en verwarm het tot het gehakt grijzig van kleur is geworden. Roer er de tomatenpuree door, de dragon, de kippenlevers- zo nodig iets kleiner gesneden- en warm dit nog even door. Bind het zo nodig bij met een papje van maïzena en vul er de aubergines mee.
Leg ze in een ovenvaste schotel, bestrooi ze met paneermeel en leg hier en daar een klontje boter. Laat ze in ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven (220‘C) gaar worden.