Biefstuk met sesam en broccolipuree
Ingrediënten voor 2 personen
- 2 biefstukken
- 2 eetlepels sesamzaad
- 400 gram broccoliroosjes
- 2 eetlepels fijngesneden knoflook
- 1 eetlepels geroosterde pijnboompitjes
- 4 blaadjes basilicum, gescheurd
- Olijfolie
- Peper
Bereidingswijze
Verdeel het sesamzaad over een bord en haal hier de biefstukken doorheen, zodat ze aan beide kanten een laagje sesamzaad hebben.
Kook de broccoli met de knoflook in een grote pan met water in 8 à 10 minuten gaar. Giet dit af en pureer samen met de pijnboompitten, basilicum, olijfolie en peper.
Verhit olijfolie op middelhoog vuur in een grote koekenpan. Bak de biefstukken aan elke kant in een paar minuten. Serveerde biefstuk met de broccolipuree, garneer eventueel met pijnboompitjes
Tip!
Maak de maaltijd af met gebakken aardappelschijfjes.
Probeer ook eens
- Luchtige pannenkoeken met spek en appel
- Kroketten
- Kalkoensaltimbocca
- Chili-zuurkoolschotel
- Runderworst met pastinaakpuree
- Rijstsalade met gerookte kip
- Ossenhaas met champignons
- Salade met biefstuk
- Schotse kipfilet
- Mediterraanse karbonades
- Gekruid rundvlees met mie
- Varkenshaas in bladerdeeg
Bekijk al onze recepten