Luchtige pannenkoeken met spek en appel
Ingrediënten voor circa 8 stuks
- 300 gram bloem
- 4 eieren
- 500 ml melk
- Zout
- Spek
- Appel
- Boter
Bereidingswijze
Doe de bloem in een kom en voeg een snufje zout toe. Maak een kuiltje in het midden en kluts hierin de eieren. Voeg een kwart van de melk toe en mix tot een gladde massa. Voeg beetje bij beetje de rest van de melk tot een egaal beslag. Snijd de appel in dunne plakjes.
Verhit de boter in een pan. Voeg met een soeplepel het beslag toe en verspreid in een dunne laag. Leg hier het spek en de appel op, hoeveelheid naar wens. Voeg nog een kleine laag beslag toe over het spek en de appel zodat dit in de pannenkoek komt. Wanneer de bovenzijde droog is en de onderzijde een mooie kleur heeft, kunt u de pannenkoek omdraaien. Bak ook deze kant mooi bruin.
Direct serveren indien mogelijk. Anders warm houden tot het serveren.
Tip!
Gebruik ook ander beleg voor de pannenkoek, zoals verschillende soorten groentes en kazen.

Probeer ook eens
- Asperge met achterham
- Karbonade met honing en citroen
- Gestoofde varkenswang met appel
- Wraps met gerookte kip en avocado
- Salade met chorizo
- Cannelloni Rosanella
- Gevulde cordon bleu
- Cottage pie
- Zuurkoolstamppot & -koeken
- Kip op blik
- Varkensfilet met kruidnagel
- Quiche met salami
Bekijk al onze recepten