Kalfsoester (saltimbocca)
Ingrediënten voor 4 personen
- 8 kalfsoesters
- 8 salieblaadjes
- 8 plakken parmaham
- Bloem
- 100 gram boter
- 150 milliliter droge witte wijn
Bereidingswijze
Bestrooi het vlees met zout en peper. Leg op elk stuk vlees een salieblaadje en een plak parmaham. Zet deze vast met een cocktailprikker. Bestuif de vleesstukken met bloem. Verhit de boter in een koekenpan. Bak hierin de kalfsoesters goudbruin.
Haal het vlees uit de pan en houd warm in bijvoorbeeld de oven. Giet de boter uit de pan en blus de pan met de witte wijn. Laat dit even inkoken, voeg dan het vlees bij de wijn. Serveer na ongeveer 1 minuut.
Tip!
Lekker met aardappelpuree of pasta en groente zoals bloemkool of sperzieboontjes.

Probeer ook eens
- Knoflookbrood met ham en salie
- Gevulde uien
- Asperge met achterham
- Gestoofde varkenswang met appel
- Kip in alufolie
- Mini saucijzenbroodjes
- Varkenshaas met mosterdsaus en munt
- Stamppot broccoli uit de oven
- Aardappelsalade met wortelen
- Aspergesoep met spekreepjes
- Schotse kipfilet
- Bonenschotel met lamsvlees en tomaten
Bekijk al onze recepten