Kalfsoester (saltimbocca)
Ingrediënten voor 4 personen
- 8 kalfsoesters
- 8 salieblaadjes
- 8 plakken parmaham
- Bloem
- 100 gram boter
- 150 milliliter droge witte wijn
Bereidingswijze
Bestrooi het vlees met zout en peper. Leg op elk stuk vlees een salieblaadje en een plak parmaham. Zet deze vast met een cocktailprikker. Bestuif de vleesstukken met bloem. Verhit de boter in een koekenpan. Bak hierin de kalfsoesters goudbruin.
Haal het vlees uit de pan en houd warm in bijvoorbeeld de oven. Giet de boter uit de pan en blus de pan met de witte wijn. Laat dit even inkoken, voeg dan het vlees bij de wijn. Serveer na ongeveer 1 minuut.
Tip!
Lekker met aardappelpuree of pasta en groente zoals bloemkool of sperzieboontjes.
Probeer ook eens
- Rundvlees met oestersaus
- Ovenschotel met spinazie en rundergehakt
- Biefstuk met banaan en ui
- Varkensfilet met kerrie
- Rijstsalade met gerookte kip
- Pasta met salami
- Kipsnack in bladerdeeg
- Ovenschotel met rookworst
- Rundvlees in de römertopf
- Kiprollade met blauwe kaaskorst
- Kalfsfilet met druiven en amandelen
- Bietjesstamppot met gebakken bloedworst
Bekijk al onze recepten