Kalfsoester (saltimbocca)
Ingrediënten voor 4 personen
- 8 kalfsoesters
- 8 salieblaadjes
- 8 plakken parmaham
- Bloem
- 100 gram boter
- 150 milliliter droge witte wijn
Bereidingswijze
Bestrooi het vlees met zout en peper. Leg op elk stuk vlees een salieblaadje en een plak parmaham. Zet deze vast met een cocktailprikker. Bestuif de vleesstukken met bloem. Verhit de boter in een koekenpan. Bak hierin de kalfsoesters goudbruin.
Haal het vlees uit de pan en houd warm in bijvoorbeeld de oven. Giet de boter uit de pan en blus de pan met de witte wijn. Laat dit even inkoken, voeg dan het vlees bij de wijn. Serveer na ongeveer 1 minuut.
Tip!
Lekker met aardappelpuree of pasta en groente zoals bloemkool of sperzieboontjes.
Probeer ook eens
- Aubergines, gevuld met kippenlevers en gehakt
- Runderworst met pastinaakpuree
- Gevulde koolrolletjes
- Asperge met achterham
- Kalfsriblappen
- Italiaanse kalfsbiefstukjes
- Hamlap met ananas
- Karbonades, gevuld met champignons
- Hongaarse kipfilet
- Turkse gehaktballetjes
- Eend in het pannetje
- Gehaktbroodjes met bladerdeeg
Bekijk al onze recepten