Varkenshaas omwikkeld met spek met stoofpeertjes
Ingrediënten voor 4 personen
- 750 gram varkenshaas
- 12 tot 16 plakken ontbijtspek
- Boter
- 250 milliliter volle rode wijn
- Schil van 1 citroen
- 1 kaneelstokje
- 50 gram witte basterdsuiker
- 2 kruidnagels
- Verse tijm
- 8 stoofperen
Bereidingswijze
Breng een pan aan de kook met de wijn, citroenschil, suiker, kruidnagel en het kaneelstokje. Schil de stoofperen, maar laat de steeltjes eraan zitten. Leg de peertjes in de pan en voeg circa 250 milliliter water toe. Laat ongeveer 45 minuten zachtjes stoven.
Snijd de varkenshaas in plakken van ongeveer 3 centimeter. Wikkel er ontbijtspek omheen. (Gebruik eventueel een prikkertje om de spek vast te zetten.) Bestrooi het vlees met peper en tijm. Verhit boter in een koekenpan en bak de varkenshaas 7 tot 8 minuten. (De binnenkant mag nog rosé zijn). Houd het vlees, indien nodig, warm in aluminiumfolie.
Haal de peertjes uit de pan en laat het vocht inkoken tot een dikte naar smaak. Serveer de varkenshaas met de stoofpeertjes en de rode wijnsaus.
Tip!
Lekker met aardappelpuree!

Probeer ook eens
- Aubergines, gevuld met kippenlevers en gehakt
- Indische kip
- Luchtige pannenkoeken met spek en appel
- Mediterraanse karbonades
- Stamppot broccoli uit de oven
- Gestoofde varkenswang met appel
- Sesam-kip snack
- Chinese loempia's
- Rijstsalade met gerookte kip
- Geroosterde varkenskoteletten met amandelen
- Italiaanse gehaktballen
- Spaghetti met spek en kaas
Bekijk al onze recepten