Wie is mijn slager | Wie is mijn bakker

Zuurkoolstamppot & -koeken

Zuurkoolstamppot met speklappen

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten

  • 750 gram aardappelen
  • 200 ml water
  • 4 kruidnagels
  • 500 gram zuurkool
  • Peper
  • Scheutje melk
  • 1 groente bouillonblokje
  • 4 speklappen

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en snijd in stukken. Doe ze met het water en de zuurkool in een pan en breng aan de kook. Voeg het bouillonblokje en de kruidnagel toe aan de pan. Kook in circa 20 minuten gaar. Haal de kruidnagels uit de pan. Stamp alles fijn samen met een scheutje melk. Breng op smaak met peper en zout.

Kruid de speklapjes met peper en zout. Bak ze zonder vet krokant. Iedere 5 minuten omdraaien. Serveer met de zuurkoolstamppot.

Eet smakelijk!

Tip! Maak van het restje onderstaande zuurkoolkoeken!


Zuurkoolkoeken met worstjes

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten

  • 500 gram zuurkoolstamppot
  • 1 ei
  • 50 gram bloem
  • 1 appel
  • 2 eetlepels walnoot in stukjes
  • Klontje boter
  • 8 gekruide worstjes

Bereidingswijze

Meng de stamppot met het ei en de bloem. Schil de appel in kleine stukjes en meng met de walnoot door de zuurkool.

Verhit de boter in de pan en schep een grote eetlepel van het mengsel in de pan en druk een beetje plat. Draai na circa 3 minuten om. Bak tegelijkertijd de worstjes in een andere pan en serveer samen.

Eet smakelijk!

For page zuurkoolstamppot     koeken

Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.