Kalkoensaltimbocca
Ingrediënten voor 4 personen
- 280 gram kalkoenfilet
- 70 gram parmaham
- Salie
- Rozemarijn
- Tijm
- Oregano
- 1 ui
- 6 eetlepels olijfolie
- 300 gram risottorijst
- 1 liter kippenbouillon
- Trostomaten
Bereidingswijze
Leg de kalkoenfilet tussen vershoudfolie en sla ze plat. Verdeel de parmaham over de filets. Rol de filets op en steek ze vast met een cocktailprikker.
Snipper de ui. Verhit 4 eetlepels olie in de pan. Fruit de ui hier circa 3 minuten in. Voeg de kruiden (rozemarijn, salie, tijm, oregano) toe. Voeg een scheut van de bouillon toe aan de rijst. Roer tot deze is opgenomen en voeg een nieuwe scheut toe. Herhaal tot de rijst gaar is (circa 25 minuten).
Verhit een koekenpan met één eetlepel olie. Bak hierin de kalkoensaltimbocca in circa 15 minuten gaar.
Snijd de trostomaten in kwarten. Verhit een koekenpan met één eetlepel olie. Bak hierin de tomaten in circa 5 minuten. Serveer direct.
Eet smakelijk!
Probeer ook eens
- Gekruide gehaktballen met ananas
- Karbonade met honing en citroen
- Spaghetti met spek en kaas
- Koteletten met mosterd en gruyère
- Karbonades, gevuld met champignons
- Chili-zuurkoolschotel
- Aspergeschotel
- Kiprollade met blauwe kaaskorst
- Ierse hutspot
- Ganzencarpaccio met suikerbroodcroutons
- Italiaanse gehaktballen
- Mini saucijzenbroodjes
Bekijk al onze recepten