Kiprollade met blauwe kaaskorst
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 plakken gesneden kiprollade, van circa 1 cm dik
- Boter
Voor de kaaskorst
- 2 sneetjes wit brood zonder korst
- 1 eierdooier
- 100 gram blauwe schimmelkaas
- Peper
- 1 eetlepel fijngehakte bieslook
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 250 graden Celsius (een heteluchtoven op 225 graden Celsius). Verkruimel vervolgens het brood en vermeng het met de eierdooier, de blauwe schimmelkaas en peper naar smaak.
Beboter de 4 stukken aluminiumfolie licht en leg op ieder stuk folie een plak kiprollade. Vouw deze dicht en leg het pakketje met de sluiting naar boven.
Plaats de pakketjes op het rooster in de oven. Maak de pakketjes na 5 minuten een beetje open.
Verdeel het bieslook over het vlees, bedek vervolgens de bovenkant met het kaasmengsel en laat de pakketjes in de oven tot het vlees een lichtbruin kaaskorstje heeft.

Probeer ook eens
- Aspergesoep met spekreepjes
- Afrikaanse lamsspies voor op de barbecue
- Zomerse kipsalade
- Ganzencarpaccio met suikerbroodcroutons
- Asperge-omelet rol
- Aardappelsalade met wortelen
- Salade met gevulde rosbief
- Medaillon van kip
- Kippenleverpaté
- Lamsbout met honing en spek
- Zomerse uienschotel
- Plaatpizza met worst en pompoen
Bekijk al onze recepten