Hamlap met ananas
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 hamlappen
- Sojasaus
- Paprikapoeder
- Knoflookpoeder
- Peper
- Geraspte kaas
- 4 schijven ananas
- Boter
Bereidingswijze
Leg de hamlappen in een kom en bestrooi met paprikapoeder, knoflookpoeder en peper. Voeg een scheutje sojasaus toe en schep het vlees goed door de marinade. Het vlees kan direct bereid worden of kan afgedekt in de koelkast een paar uur marineren voor extra smaak.
Verwarm de grill of oven. Verhit de boter in de koekenpan en bak de hamlappen in circa 8 minuten gaar. Schep ze dan met de jus uit d pan in een ovenschaal en leg op elke lap een schijf ananas. Bestrooi met kaas en grill de hamlappen tot de kaas gesmolten is.
Tip!
Lekker met aardappeltjes of friet en een salade.

Probeer ook eens
- Kalfsentrecote
- Chili con carne met kaas
- Worstjes met druiven
- Ham met frites en tomatensaus
- Asperge met risotto
- Makkelijke macaroni met ham
- Stamppot koolraap
- Bearnaisesaus
- Salade met gevulde rosbief
- Hele kip uit de oven met geitenkaas en olijven
- Kippenborst met marsalasaus
- Varkensfilet met kerrie
Bekijk al onze recepten