Lamskotelet met gele rijst en paksoi
Ingrediënten voor 4 personen
- 8 lamskoteletjes
- 300 gram baby paksoi
- 1 theelepel kurkuma
- 50 gram kokosrasp
- 100 mililiter kokosmelk
- 150 gram rijst
- 10 gram boter
- 75 mililiter ketjap manis
- Sojasaus
- Citroen
- Zout
- Peper
- Olie
Bereidingswijze
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar. Laat dit uitlekken in een zeef.
Smeer de koteletjes in met zout, peper en olie. Verhit een grote koekenpan en bak hierin het vlees circa 2 minuten per kant. Het vlees mag niet rauw zijn van binnen, maar kan nog wel roze zijn. Haal ze dan uit de pan.
Was de paksoi en snijd in stukken. Verhit de koekenpan en bak hierin de paksoi. Voeg 2 eetlepels water toe en 2 eetlepels sojasaus. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
Breng de kokosmelk aan de kook met de kurkuma en wat citroensap. Voeg de rijst en de kokosrasp toe en breng op smaak met zout en peper.
Verhit de sojasaus in een pan en leg het vlees hierin. Verwarm de koteletten ongeveer 1 minuut in de saus. Serveer dan direct met de rijst en de paksoi.

Probeer ook eens
- Chinees varkenshaasje
- Parijse lamskoteletten
- Biefstuk met banaan en ui
- Ovenschotel met spinazie en rundergehakt
- Varkensrib met mosterd
- Kalfsoester (saltimbocca)
- Pasta met biefreepjes en kaassaus
- Chinese varkensrolletjes
- Hamragout
- Eend in het pannetje
- Lamslapjes met paprika
- Rundergoulash met feta
Bekijk al onze recepten