Hartige courgette taart
Ingrediënten voor 3 personen
- 5 vellen filodeeg
- 275 gram ricotta
- 3 grote eieren
- 1 eetlepel pesto
- 1 courgette
- Peper
- Zout
- 4 plakken beenham
- Boter
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet een ovenschaal in met boter. Leg een vel filodeeg in de schaal en bestrijk met boter. Herhaal totdat de schaal bedekt is.
Klop de eieren en de ricotta los. Meng de pesto erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Giet het mengsel in de ovenschaal. Zet 25 minuten in oven. (Het liefst net onder het midden, zodat het deeg niet te donker wordt. Dek eventueel af met aluminiumfolie.)
Schaaf de courgette in dunne plakjes en besprenkel met boter, peper en zout. Haal de taart uit de oven. Verdeel de courgette over de taart. Scheur de beenham in stukken en verdeel ook over de taart. Zet de taart nog circa 15 minuten in de oven.
Tip!
Koud ook net zo lekker als warm!

Probeer ook eens
- Fijne jeneverbes koteletten
- Geroosterde varkenskoteletten met amandelen
- Kip in alufolie
- Aspergeschotel
- Plaatpizza met worst en pompoen
- Zuidamerikaanse runderrolletjes
- Kiprollade met blauwe kaaskorst
- Zomerse uienschotel
- Kippenpoten in kerriesaus
- Kipslaatje naar smaak
- Pasta met biefreepjes en kaassaus
- Vitello tonnato met tonijn
Bekijk al onze recepten