Medaillon van kip
Ingrediënten
- 2 kipfilets
- 5 gram gehakte pistaches
- 2 blaadjes gelatine
- 40 gram gekookte ham
- 1 sinaasappel
- 1 dl calvados
Bereiding
Bak de kipfilets lichtbruin in ongeveer 10 minuten. Laat ze afkoelen. Week de blaadjes gelatine in wat water. Verhit de calvados en los hierin de gelatine op. Laat dit ook afkoelen. Snij vier mooie gelijke medaillons uit de kipfilets.
Maal de ham fijn in de mixer en druk het daarna door de zeef. Voeg er de gehakte pistaches bij. Spuit met een (gekartelde) spuit een rozet van de hammousse op elke medaillon.
Snijdt de sinaasappel in schijven. Haal de pitten er uit en versier de medaillons met stukjes sinaasappel. Trek de medaillons twee keer door de gelei en zet ze tussen deze bewerkingen tien minuten in de koelkast.
Tip: serveer met stokbrood en fruit, zoals mango.

Probeer ook eens
- Varkensfilet met kruidnagel
- Romige Provençaalse runderreepjes
- Kalfsschenkel (Osso Bucco)
- Kalfsriblappen
- Gevulde cordon bleu
- Kippenpoten in kerriesaus
- Sesam-kip snack
- Gehaktballen met ei (scotch eggs)
- Wraps met gerookte kip en avocado
- 2x gevulde eieren
- Tomaten gevuld met gehakt
- Aspergeschotel
Bekijk al onze recepten