Spruitjesstamppot met rookworst
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 kilo aardappels
- 700 gram panklare spruitjes
- 1 rookworst
- 3 kleine zoete appels
- 2 theelepels kerriepoeder
- 1 deciliter halfvolle melk
- 50 gram roomboter ongezouten
- Peper
- Zout
Bereidingswijze
Leg de rookworst in een pan water en laat deze wellen. Dit water mag niet koken. Schil de aardappels en snijd in stukken. Breng water aan de kook en laat de aardappelen hier in ongeveer 15 minuten garen. Breng nog een pan water met zout aan de kook voor de spruitjes. Deze in ongeveer 7 minuten beetgaar koken.
Stamp de aardappelen met kerriepoeder, melk en boter. Breng op smaak met zout en peper. Stamp de spruitjes door de aardappelen. Deze mogen breken, maar niet volledig kapot gaan.
Schil de appel en snijd in stukjes. Snijd de rookworst in plakjes. Voeg de appel en de worst door de stamppot. Direct serveren.
Tip! U kunt de rookworst natuurlijk ook vervangen door een kant-en-klaar sudderlapje van uw slager.
Probeer ook eens
- Shoarma in een tosti
- Ganzencarpaccio met suikerbroodcroutons
- Spaghetti met champignons
- Romige Provençaalse runderreepjes
- Lamsbout met honing en spek
- Kalfsentrecote
- Vleeskroketten
- Salade met biefstuk
- Varkenshaas met mosterdsaus en munt
- Hartige courgette taart
- Ossenhaas met champignons
- Erwtensoep
Bekijk al onze recepten