Spruitjesstamppot met rookworst
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 kilo aardappels
- 700 gram panklare spruitjes
- 1 rookworst
- 3 kleine zoete appels
- 2 theelepels kerriepoeder
- 1 deciliter halfvolle melk
- 50 gram roomboter ongezouten
- Peper
- Zout
Bereidingswijze
Leg de rookworst in een pan water en laat deze wellen. Dit water mag niet koken. Schil de aardappels en snijd in stukken. Breng water aan de kook en laat de aardappelen hier in ongeveer 15 minuten garen. Breng nog een pan water met zout aan de kook voor de spruitjes. Deze in ongeveer 7 minuten beetgaar koken.
Stamp de aardappelen met kerriepoeder, melk en boter. Breng op smaak met zout en peper. Stamp de spruitjes door de aardappelen. Deze mogen breken, maar niet volledig kapot gaan.
Schil de appel en snijd in stukjes. Snijd de rookworst in plakjes. Voeg de appel en de worst door de stamppot. Direct serveren.
Tip! U kunt de rookworst natuurlijk ook vervangen door een kant-en-klaar sudderlapje van uw slager.

Probeer ook eens
- Kippenborst met marsalasaus
- Serranoham rolletjes
- Chili-zuurkoolschotel
- Romige Provençaalse runderreepjes
- Hete bliksem
- Karbonade met Parmezaanse kaas
- Aardappelomelet
- Gehaktballen met ei (scotch eggs)
- Medaillon van kip
- Kip op blik
- Aardappelsalade met wortelen
- Pastasoufflé met ham
Bekijk al onze recepten