Romige Provençaalse runderreepjes
Ingrediënten voor 4 personen
- 3 eetlepels olijfolie
- Rijst
- 500 gram runderreepjes
- 1 winterwortel
- 2 venkelknollen
- 2 uien
- 1 teentje knoflook
- 1 pakje crème fraîche schenkbaar
- Provençaalse kruiden
- Zout
- Peper
Bereidingswijze
Bestrooi de runderreepjes met de Provençaalse kruiden en voeg naar smaak peper en zout toe. Schil de wortel en snijd deze in dunne plakes. Maak de venkel schoon en snijd in repen. De uien en knoflook pellen en snipperen.
Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Doe in braadpan de olie en bak hierin het vlees bruin. Schep de wortel door het vlees en laat dit meebakken. Voeg daarna ook de ui, venkel en knoflook toe aan het vlees en bak in circa 6 minuten beetgaar.
Vervolgens de crème fraîche erdoor roeren en het geheel verhitten. Breng eventueel opnieuw op smaak met zout en peper.
Serveer het vleesmengsel met de rijst.
Variatietip: u kunt de rijst ook vervangen door krieltjes!

Probeer ook eens
- Asperge met risotto
- Bladerdeegpakketjes met spinazie en spekjes
- Lamskoteletten met tuinkruiden
- Varkensrib met mosterd
- Gevulde paprika
- Romige Provençaalse runderreepjes
- Aubergines, gevuld met kippenlevers en gehakt
- Parijse lamskoteletten
- Ganzencarpaccio met suikerbroodcroutons
- Kippenragout in bladerdeeg
- Chinese varkensrolletjes
- Stamppot koolraap
Bekijk al onze recepten