Romige Provençaalse runderreepjes
Ingrediënten voor 4 personen
- 3 eetlepels olijfolie
- Rijst
- 500 gram runderreepjes
- 1 winterwortel
- 2 venkelknollen
- 2 uien
- 1 teentje knoflook
- 1 pakje crème fraîche schenkbaar
- Provençaalse kruiden
- Zout
- Peper
Bereidingswijze
Bestrooi de runderreepjes met de Provençaalse kruiden en voeg naar smaak peper en zout toe. Schil de wortel en snijd deze in dunne plakes. Maak de venkel schoon en snijd in repen. De uien en knoflook pellen en snipperen.
Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Doe in braadpan de olie en bak hierin het vlees bruin. Schep de wortel door het vlees en laat dit meebakken. Voeg daarna ook de ui, venkel en knoflook toe aan het vlees en bak in circa 6 minuten beetgaar.
Vervolgens de crème fraîche erdoor roeren en het geheel verhitten. Breng eventueel opnieuw op smaak met zout en peper.
Serveer het vleesmengsel met de rijst.
Variatietip: u kunt de rijst ook vervangen door krieltjes!
![For page 24 25 romige proven aalse runderreepjes](/uploads/recipe/image/6ad35941-050b-47ac-b4cb-887f0901740a/for_page_24_25_Romige_Proven_aalse_runderreepjes.jpg)
Probeer ook eens
- Parijse lamskoteletten
- Provencaalse koteletten
- Pikante worstsalade
- Kruidenfilet gevuld met gorgonzolacrème
- Luchtige pannenkoeken met spek en appel
- Indische kip
- Fijne goulash met abrikozen
- Pittige kip cordon bleu
- Italiaanse kalfsbiefstukjes
- Lam met courgettes
- Lamsrib met verse groenten en rijst
- Mediterraanse karbonades
Bekijk al onze recepten