Indische kip
Ingrediënten
- 1/2 liter kippenbouillon
- 2 theelepels kerrie
- 2 plakken ananas
- 1 ui
- Room
- 200 gram rijst
- 1 soepkip
- 100 gram champignons
- 50 gram boter
- 40 gram bloem
- Peterselie
Bereiding
Maak van de soepkip eerst kippenbouillon. Neem ze uit de bouillon, haal het vlees van de botten en snij het in stukjes. Smelt de boter en laat ze lichtbruin worden. Bak er de in ringen gesneden ui in tot ze gaar is en voeg de kerriepoeder toe. Maak een roux door de bloem, 1/2 liter bouillon en room toe te voegen.
Breng eventueel op smaak. Daarna wordt de saus gezeefd, waarbij de ui wordt uitgeperst met een houten lepel. Was de champignons, snij ze in plakjes en voeg ze bij de saus. Doe er de stukken kip bij en verwarm nog eens goed.
Kook ondertussen de rijst en bak de schijven ananas.
Serveertip: maak met behulp van een vorm een ring van rijst op een bord, vul de opening met de ragout van kip en leg er een schijf ananas overheen. Strooi er wat gehakte peterselie over.
Probeer ook eens
- Cottage pie
- Lamskotelet met gele rijst en paksoi
- Stamppot broccoli uit de oven
- Konijnenbout met tartaarsaus
- Stamppot met kip
- Cannelloni uit de oven
- Zomerse kipsalade
- Vleeskroketten
- Gevulde cordon bleu
- Zomerse uienschotel
- Aubergines, gevuld met kippenlevers en gehakt
- Ovenschotel met rookworst
Bekijk al onze recepten