Kipsnack in bladerdeeg
Ingrediënten voor 12 stuks
- 6 vellen bladerdeeg
- 300 gram kippengehakt
- 1 theelepel ras el hanout kruiden
- 3 eetlepels paneermeel
- 1 ei
- 1 theelepel sesamzaadjes
- Peper
- Zout
- Verse peterselie
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden en laat de bladerdeeg ontdooien.
Klop het ei los en hak de peterselie fijn.Meng het gehakt met de helft van de losgeklopte ei, peterselie, paneermeel, peper, zout en kruiden. Voeg extra paneermeel toe als het gehakt nog erg nat is.
Snijd de bladerdeeg vellen in tweeën. Rol van het gehakt kleine worstjes en leg deze op de korte kant van de bladerdeeg en rol op. Druk de naden goed aan. Leg de rol met de naad naar beneden op de bakplaat. Bestrijk de rolletjes met de rest van het ei en bestrooi met sesamzaadjes. Bak in circa 25 minuten gaar.
Tip!
Lekker met een pittige saus of yoghurtdip!
Probeer ook eens
- Kalfsfiletspies
- Paté met vijgenchutney op toast
- Makkelijke macaroni met ham
- Tosti met salami en courgette
- Lamsrib met verse groenten en rijst
- Zuurkoolstamppot & -koeken
- Ovenschotel met gehakt en tortillachips
- Italiaanse gehaktballen
- Pork Wellington
- Vitello tonnato met tonijn en anjovis
- Spaghetti met spek en kaas
- Lam met courgettes
Bekijk al onze recepten