Asperge-omelet rol
Ingrediënten voor 4 personen
- 8 asperges
- 3 eieren
- Olie
- 100 ml melk
- 15 gram bieslook
- 8 plakken Parma ham
- Zout
Bereidingswijze
Schil de asperges goed en snijd de achterkant eraf. Kook ze voor ongeveer 5 minuten tot ze net gaar zijn. Doe de asperges vervolgens in een bak met koud water, zodat deze niet doorkoken.
Meng de eieren met de melk, bieslook en zout. Verhit een koekenpan met de olie. Haal deze tijdelijk van het vuur als hij warm is om een kleine soeplepel van het ei-mengsel er in delen aan in te gieten. Tussen iedere toevoeging goed verdelen over de pan, zodat er een gladde pannenkoek ontstaat. Laat dit een paar minuten garen. Vervolgens omdraaien en ook deze kant even goudbruin laten worden. Herhaal dit met de rest van het beslag, zodat je vier flensjes hebt.
Snijd de pannenkoekjes in tweeën en wikkel om de asperge. Rol hier vervolgens de ham omheen. Direct serveren.
Tip: lekker met peterselie krieltjes!

Probeer ook eens
- Kiprollade met blauwe kaaskorst
- Broodje speklap
- Stamppot koolraap
- Mediterraanse karbonades
- Portobello's gevuld met kip en camembert
- Lamskoteletten met tuinkruiden
- Stamppot broccoli uit de oven
- Rundergoulash met feta
- Biefstuk met sesam en broccolipuree
- Eend in het pannetje
- Sesam-kip snack
- Bietjesstamppot met gebakken bloedworst
Bekijk al onze recepten