Kalfsentrecote
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 tomaat
- 2 el olijfolie
- 2 plakjes ontbijtspek (in dunne reepjes)
- ½ rode ui (zeer fijngesnipperd)
- ¼ courgette (in miniblokjes)
- 1 el verse Italiaanse kruiden (fijngesneden)
- 4 kalfsentrecotes (op kamertemperatuur)
- 25 gr boter
- 1 el balsamicoazijn
- ½ pot vleesfond (380ml)
Bereidingswijze
Tomaat ontvellen en zaadjes verwijderen. Vruchtvlees in miniblokjes snijden. In pan olie verhitten en spek even bakken. Ui, courgette, kruiden, zout en peper toevoegen en groenten afgedekt 15 min. gaarsmoren. Tomaat erdoor scheppen en mengsel tot gebruik gekoeld bewaren.
Entrecotes met zout en peper inwrijven en in boter in 2-3 min. per kant rosé bakken. Intussen groenten opnieuw zachtjes verwarmen. Entrecotes uit pan nemen en warmhouden. Azijn en fond door bakvet roeren en op hoog vuur tot jus laten inkoken. Jus door groenten roeren. Entrecotes en groenten over vier borden verdelen. Lekker met pasta en stevige haricots verts gerold in spek.

Probeer ook eens
- Kippenpaté met olijven
- Broodje hamburger speciaal
- Wraps met gerookte kip en avocado
- Parijse lamskoteletten
- Pasta met biefreepjes en kaassaus
- Kalfsschenkel (Osso Bucco)
- Varkenshaasje met sinaasappel
- Makkelijke macaroni met ham
- Normandische ham
- Gevulde cordon bleu
- Bieslook pannenkoek met kwark
- Vleeskroketten
Bekijk al onze recepten