Kalfsentrecote
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 tomaat
- 2 el olijfolie
- 2 plakjes ontbijtspek (in dunne reepjes)
- ½ rode ui (zeer fijngesnipperd)
- ¼ courgette (in miniblokjes)
- 1 el verse Italiaanse kruiden (fijngesneden)
- 4 kalfsentrecotes (op kamertemperatuur)
- 25 gr boter
- 1 el balsamicoazijn
- ½ pot vleesfond (380ml)
Bereidingswijze
Tomaat ontvellen en zaadjes verwijderen. Vruchtvlees in miniblokjes snijden. In pan olie verhitten en spek even bakken. Ui, courgette, kruiden, zout en peper toevoegen en groenten afgedekt 15 min. gaarsmoren. Tomaat erdoor scheppen en mengsel tot gebruik gekoeld bewaren.
Entrecotes met zout en peper inwrijven en in boter in 2-3 min. per kant rosé bakken. Intussen groenten opnieuw zachtjes verwarmen. Entrecotes uit pan nemen en warmhouden. Azijn en fond door bakvet roeren en op hoog vuur tot jus laten inkoken. Jus door groenten roeren. Entrecotes en groenten over vier borden verdelen. Lekker met pasta en stevige haricots verts gerold in spek.
Probeer ook eens
- Chili Rib eye steak
- Kippenleverpaté
- Boeuf Bourguignon
- Kip van de Veluwe
- Braadworstspies met poestagroenten
- Kippenragout in bladerdeeg
- Normandische ham
- Rundergoulash met feta
- Cannelloni uit de oven
- 2 feestelijke voorgerechten
- Zomerse uienschotel
- Pastasoufflé met ham
Bekijk al onze recepten