Hongaarse kipfilet
Ingrediënten
- 600 gram kipfilet
- Paprikapoeder
- Suiker
- 250 gram rijst
- 50 gram boter
- 4 tomaten
- 1 dl witte wijn
- 1,5 dl slagroom
- Peper
- Zout
Bereiding
Snijd de tomaten in kleine stukjes. Wrijf de kipfilet in met zout, peper en paprikapoeder. Smelt de boter in de pan, leg er de kipfilets en de tomaten in. Voeg een beetje suiker toe en de witte wijn. Doe de deksel op de pan en laat dit tien minuten smoren.
Kook ondertussen de rijst. Leg de rijst op een voorverwarmde schaal, leg dan de filets erop. Zet het vuur hoog, Voeg de slagroom bij het vocht, laat even wat inkoken en schenk deze saus over de kipfilets. Serveer meteen. Geef er eventueel wat pittige kroepoek bij.
Probeer ook eens
- Bieslook pannenkoek met kwark
- Chinese varkensrolletjes
- Pasta met salami
- Bladerdeegpakketjes met spinazie en spekjes
- Varkenshaas omwikkeld met spek met stoofpeertjes
- Koteletten met mosterd en gruyère
- Konijnenbout met tartaarsaus
- Mediterraanse karbonades
- Broodje hamburger speciaal
- Vitello tonnato met tonijn en anjovis
- Bietjesstamppot met gebakken bloedworst
- Karbonade met honing en citroen
Bekijk al onze recepten