Hongaarse kipfilet
Ingrediënten
- 600 gram kipfilet
- Paprikapoeder
- Suiker
- 250 gram rijst
- 50 gram boter
- 4 tomaten
- 1 dl witte wijn
- 1,5 dl slagroom
- Peper
- Zout
Bereiding
Snijd de tomaten in kleine stukjes. Wrijf de kipfilet in met zout, peper en paprikapoeder. Smelt de boter in de pan, leg er de kipfilets en de tomaten in. Voeg een beetje suiker toe en de witte wijn. Doe de deksel op de pan en laat dit tien minuten smoren.
Kook ondertussen de rijst. Leg de rijst op een voorverwarmde schaal, leg dan de filets erop. Zet het vuur hoog, Voeg de slagroom bij het vocht, laat even wat inkoken en schenk deze saus over de kipfilets. Serveer meteen. Geef er eventueel wat pittige kroepoek bij.

Probeer ook eens
- Varkensfilet met kerrie
- Zweedse gevulde gehaktrolletjes
- Lamskotelet met gele rijst en paksoi
- Varkensrib met mosterd
- Medaillon van kip
- Zuurvlees
- Pastasoufflé met ham
- Wraps met gerookte kip en avocado
- Ganzencarpaccio met suikerbroodcroutons
- Gehaktbrood
- Kippenpoten in kerriesaus
- Broodje hamburger speciaal
Bekijk al onze recepten