Hongaarse kipfilet
Ingrediënten
- 600 gram kipfilet
- Paprikapoeder
- Suiker
- 250 gram rijst
- 50 gram boter
- 4 tomaten
- 1 dl witte wijn
- 1,5 dl slagroom
- Peper
- Zout
Bereiding
Snijd de tomaten in kleine stukjes. Wrijf de kipfilet in met zout, peper en paprikapoeder. Smelt de boter in de pan, leg er de kipfilets en de tomaten in. Voeg een beetje suiker toe en de witte wijn. Doe de deksel op de pan en laat dit tien minuten smoren.
Kook ondertussen de rijst. Leg de rijst op een voorverwarmde schaal, leg dan de filets erop. Zet het vuur hoog, Voeg de slagroom bij het vocht, laat even wat inkoken en schenk deze saus over de kipfilets. Serveer meteen. Geef er eventueel wat pittige kroepoek bij.

Probeer ook eens
- Kip-avocado salade
- Wraps met gerookte kip en avocado
- Chili-zuurkoolschotel
- Lamslapjes met paprika
- Kipsnack in bladerdeeg
- Truffelrollade
- Paassalade met kip en geitenkaas
- Asperge met risotto
- Lamskoteletten met tuinkruiden
- Aspergeschotel
- Tournedos met madeirasaus
- Salade met biefstuk
Bekijk al onze recepten