Kruidenfilet gevuld met gorgonzolacrème
Ingrediënten
- 1 kilo runderfilet
- 50 gram pijnboompitten
- 1 ui
- 2 teen knoflook
- 4 eetlepel olie
- 1 volle eetlepel crème fraîche
- 2 eetlepel Provençaalse kruiden
- 4 eetlepels gemengde fijngehakte kruiden
- Kleine tomaten
- 150 gram crème fraîche
- 125 gram gorgonzola
- Peper
- Zout
Bereiding
Rooster de pijnboompitten zonder vet lichtbruin en maal deze als het afgekoeld is. Pel en snipper de ui en 1 teen knoflook. Verhit 1 eetlepel olie en de knoflook en ui hierin glazig fruiten. Meng vervolgens met de gemalen pijnboompitten, 1 eetlepel crème fraîche, zout en peper. Roer 1 eetlepel Provençaalse kruiden en 2 eetlepels gemengde fijngehakte kruiden erdoor.
Het vlees overlangs insnijden en vullen met het kruidenmengsel. Omwikkel met keukentouw en leg in een lange vuurvaste schaal.
Pel 1 teen knoflook en druk door een knoflookpers. Meng met 3 eetlepels olie en op smaak brengen met zout en peper. Roer 1 eetlepel Provençaalse kruiden en 2 eetlepels gemengde fijngehakte kruiden erdoor. Bestrijk het vlees rondom met het mengsel. Laat afgedekt 2 uur rusten.
De ovenschaal zonder deksel in een voorverwarmde oven van ongeveer 225-250 graden Celsius zetten. Het vlees minstens 2 maal omdraaien.
Na circa 40 minuten het gare vlees laten afkoelen en het keukentouw verwijderen. Snijd het vlees in plakken en schik op een schaal met kleine tomaten.
Bereiding gorgonzola-crème
Klop 150 gram crème fraîche los. Strijk de gorgonzola door een zeef en meng met de crème fraîche. Om een zeer gladde crème te krijgen moet u even met de mixer kloppen.
Tip: garneer met toefjes kruiden.
Tip: serveer met geroosterd brood of stokbrood en venkelsalade.
Probeer ook eens
- Kruidenfilet gevuld met gorgonzolacrème
- Asperge met risotto
- Kipwrap voor de barbecue
- Aardappelomelet
- Gekruid rundvlees met mie
- Pasta met salami
- Ham met frites en tomatensaus
- Gemarineerde spareribs
- Zomerse uienschotel
- Schotse kipfilet
- Quiche met salami
- Varkenshaas in bladerdeeg
Bekijk al onze recepten