Bearnaisesaus
Ingrediënten
- 25 gram sjalotten
- 50 ml dragonazijn
- 50 ml witte wijn
- 3 eidooiers
- 200 gram boter
- Citroensap
- 1 el gehakte dragon
- 1 laurierblad (gescheurd)
- 3 gekneusde peperkorrels
- Zout
Bereidingswijze
Snipper de sjalot en hak de dragon.
Maak een castric door de sjalotten, dragonazijn, witte wijn, laurier en de peperkorrels in een pannetje aan de kook te brengen. Laat dit tot de helft inkoken op een laag vuur. Klop de eidooiers met de castric au bain-marie (kom boven heet water) luchtig en romig. Het ei mag niet stollen.
Smelt de boter in een pan en voeg dit langzaam al kloppend bij de eidooiers. Blijf kloppen tot je een lobbige saus hebt. Breng op smaak met de dragon, citroensap en zout.
Tip!
De saus kan een paar uur bewaard worden op lage temperatuur (niet boven 65 graden).
Eet smakelijk!

Probeer ook eens
- Rosbief met een korstje
- Varkenshaas met mosterdsaus en munt
- Goulash met biefstuk
- Ganzencarpaccio met suikerbroodcroutons
- Varkensrib met mosterd
- Kippenleverpaté
- Kippenborst met marsalasaus
- Paté met vijgenchutney op toast
- Kalkoenspies met rauwe ham
- Turkse gehaktballetjes
- Zuurkoolstamppot & -koeken
- 2x gevulde eieren
Bekijk al onze recepten