Bearnaisesaus
Ingrediënten
- 25 gram sjalotten
- 50 ml dragonazijn
- 50 ml witte wijn
- 3 eidooiers
- 200 gram boter
- Citroensap
- 1 el gehakte dragon
- 1 laurierblad (gescheurd)
- 3 gekneusde peperkorrels
- Zout
Bereidingswijze
Snipper de sjalot en hak de dragon.
Maak een castric door de sjalotten, dragonazijn, witte wijn, laurier en de peperkorrels in een pannetje aan de kook te brengen. Laat dit tot de helft inkoken op een laag vuur. Klop de eidooiers met de castric au bain-marie (kom boven heet water) luchtig en romig. Het ei mag niet stollen.
Smelt de boter in een pan en voeg dit langzaam al kloppend bij de eidooiers. Blijf kloppen tot je een lobbige saus hebt. Breng op smaak met de dragon, citroensap en zout.
Tip!
De saus kan een paar uur bewaard worden op lage temperatuur (niet boven 65 graden).
Eet smakelijk!
![For page 5028444128 8f2b9f0095 o](/uploads/recipe/image/32f5dd30-20a4-46fe-bec3-bc8b5c41c465/for_page_5028444128_8f2b9f0095_o.jpg)
Probeer ook eens
- Kalfsschenkel (Osso Bucco)
- Spaghetti met champignons
- Bonenschotel met lamsvlees en tomaten
- Lamsbout met honing en spek
- Varkenshaasje met sinaasappel
- Kippenborst met marsalasaus
- Tosti met salami en courgette
- Chili Rib eye steak
- Kalfsentrecote
- Bieslook pannenkoek met kwark
- Aardappelomelet
- Normandische ham
Bekijk al onze recepten