Bieslook pannenkoek met kwark
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 kilo aardappelen
- 2 kleine uien
- 1-2 eetlepels bloem
- 3 eieren
- 30 gram bieslook
- 500 gram roomkwark
- 1 deciliter melk
- 1 eetlepel citroensap
- Suiker
- 1 teentje knoflook
- 125 gram gekookte ham
- 1 bosjess peterselie
- Zout
- Peper
Bereidingswijze
Schil, was en rasp de aardappelen. Pel en snipper de uien. Meng de aardappelen, de uien, de bloem, 3 eieren en zout. Was de bieslook en dep vervolgens weer droog. Daarna kleinsnijden en de helft toevoegen aan het aardappelmengsel.
De andere helft van de bieslook met de kwark, melk, citroensap mengen. Breng het mengsel vervolgens op smaak met zout, peper en suiker.
Pel de knoflook en versnipper deze of pers uit. De ham ook kleinsnijden. De peterselie wassen, droogdeppen en fijnhakken. De drie ingrediënten door de kwark roeren.
Verhit braadboter in een braadpan en voeg het beslag in gedeelten toe. Druk plat en laat aan twee kanten knapperig bruin bakken. Een pannenkoek met kwark bestrijken en een tweede pannenkoek erop leggen. Direct serveren.
Baktijd: 6-8 minuten
Probeer ook eens
- Paté met vijgenchutney op toast
- Rundvlees in de römertopf
- Karbonade met honing en citroen
- Mini saucijzenbroodjes
- Pork Wellington
- Varkenshaasje met sinaasappel
- Asperge met risotto
- Aardappelen met chorizo en spek
- Kippenleverpaté
- Kalkoenspies met rauwe ham
- Spruitjesstamppot met rookworst
- Hamlap met ananas
Bekijk al onze recepten