Gehaktballen met ei (scotch eggs)
Ingrediënten
- 5 kleine eieren
- 500 gram gehakt
- 3 eetlepels paneermeel
- 1 theelepel mosterd
- Snuf knoflookpoeder
- Peper en zout
- 1 eetlepel ketchup
- 1 bord bloem
- 1 bord paneermeel
Bereidingswijze
Kook 4 eieren gaar in ongeveer 7 minuten en laat daarna schrikken in koud water en afkoelen.
Meng het gehakt met de mosterd, knoflook, paneermeel, peper en zout. Verdeel in 4 ballen en druk deze plat of rol plat met een deegroller met wat folie er tussen. Leg een ei in het midden en vouw het gehakt er rond om heen. Druk alle naden goed dicht en draai de bal nog een paar keer goed rond.
Klop het vijfde ei los op een bord. Haal de gehaktballen eerst door de bloem, dan het ei en als laatste het paneermeel.
Verwarm een frituurpan of pan met zonnebloemolie op 170 graden en frituur de ballen ca 5 minuten. Doe de pan niet te vol.
Je kunt ze ook eventueel in de oven bakken 30 minuten op 180 graden.
Laat ze uitlekken en serveer met wat ketchup en/of mayonaise en wat rucola.

Probeer ook eens
- Kalkoenspies met rauwe ham
- Stroganoff-frikandellen
- Portobello's gevuld met kip en camembert
- Aspergesoep met spekreepjes
- Spaghetti
- Lamskotelet met gele rijst en paksoi
- Shoarma in een tosti
- Varkensfilet met korst
- Zachtzure kipfilet
- Varkensfilet met kruidnagel
- Pork Wellington
- Varkensfilet met kerrie
Bekijk al onze recepten