Afrikaanse lamsspies voor op de barbecue
Ingrediënten
- 1 kilo mals lamsvlees van de bout, in stukjes
- 350 gram rode of groene paprika, in stukjes
- 8 grote satéstokjes
- 1 eetlepel korianderzaadjes, geroosterd
- 1 theelepel komijnzaadjes, geroosterd
- 1 gedroogde chilipeper, gehakt
- 1 teentje knoflook, gehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- 100 gram pinda's, gehakt
- 2 eetlepels citroensap
- Zout
Bereiding
Stamp de koriander- en komijnzaadjes met de chilipeper zeer fijn. Voeg knoflook, olijfolie, pinda's en zout toe. Breng de marinade op smaak met citroensap en marineer het lamsvlees minimaal 1 uur (liever 8 uur) in de koelkast.
Rijg het lam met de paprika aan 8 grote spiesen. Zet het vlees aan op het hete gedeelte van de barbecue en laat de spiesen daarna nog een minuut of 5 doorgaren op een laag vuur.
Tip: voor de variatie kunt u ui en tomaat toevoegen aan de spies.
Probeer ook eens
- Konijnenbout met tartaarsaus
- Karbonade met Parmezaanse kaas
- Gevulde uien
- Turkse gehaktballetjes
- Salade met biefstuk
- Rundergoulash met feta
- Hete bliksem
- Pasta met biefreepjes en kaassaus
- Normandische ham
- Hartige courgette taart
- Pikante worstsalade
- Pastasoufflé met ham
Bekijk al onze recepten