Kwark-macaronischotel
Ingrediënten
- 200 gram macaroni
- 1 eetlepel olie
- 2-3 liter water
- 250 gram magere kwark
- 1 bekertje crème fraîche
- 3 eieren
- 1 theelepel karwijzaad
- 2 eetlepels fijngesneden bieslook
- 1 grove rookworst
- 50 gram doorregen spek
- Zout
Bereiding
Kook de macaroni in het water en voeg wat zout toe. In 8-10 minuten beetgaar koken. De macaroni in een zeef storten. Begiet met koud water en laat uitlekken.
De kwark met de crème fraîche, eieren, karwijzaad en bieslook mengen. Breng op smaak met peper en zout.
De rookworst wassen, droogdeppen en in schijfjes snijden. Meng met de macaroni en de kwark. Schep dit in een beboterde ovenschaal. Snijd het spek in dunne plakjes en leg het op het kwarkmengsel. De schaal in een voorverwarmde oven van ongeveer 200-225 graden Celsius plaatsen. Na 50-55 minuten serveren.
Probeer ook eens
- Lamsbout met honing en spek
- 2x gevulde eieren
- Varkensoester uit Bohemen
- Gevulde hamlappen
- Gevulde paprika
- Bietjesstamppot met gebakken bloedworst
- Ovenschotel met rookworst
- Gekruid rundvlees met mie
- Tosti met salami en courgette
- Pork Wellington
- Kiprollade met blauwe kaaskorst
- Worstjes met druiven
Bekijk al onze recepten