Rosbief met een korstje
Ingrediënten
- 1 kilo rosbief
- Basilicum
- 100 gram panko of paneermeel
- 1,5 theelepel thijm
- 1 theelepel peterselie
- 2 teentjes knoflook
- 1 limoen
- 1 eiwit
- Olijfolie
- Boter
- 400 mililiter runderfond
- Zout
- Peper
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 100 graden Celsius. Meng de panko, blaadjes van de basilicum en thijm, peterselie, knoflook, rasp van de limoenschil in een keukenmachine en pureer kort. Voeg het eiwit en sap van de limoen toe en pureer nog even kort. Doe de kruim in een braadslee waarin de rosbief door het kruim kan rollen.
Verhit olie in een koekenpan en voeg een klont boter toe. Braad de rosbief in circa 5 minuten rondom bruin. Haal het vlees uit de pan en laat even afkoelen. Voeg de runderfond toe aan aan de pan. Kook dit voor de helft in zodat er een lekkere jus ontstaat.
Als de rosbief nog vochtig is, kunt u deze met keukenpapier wat droog deppen. Rol de rosbief door de kruim en druk dit stevig aan, zodat de rosbief helemaal bedekt is. Leg de rosbief in een andere braadslee en bedek met aluminiumfolie. Prik een thermometer in de rosbief en zet deze in de oven. Verwarm het vlees tot 50 graden voor rood vlees of tot 55 graden voor rosé vlees. Dit duurt zo’n 2 tot 3 uur.
Haal het vlees uit de oven en laat even rusten. Verwarm de jus met de baksels uit de braadslee. Smelt kleine klontjes boter in jus totdat er een mooie gladde jus is.
Tip!
Serveer met knapperige groenten en de jus.
Eet smakelijk!
Probeer ook eens
- Salade met gevulde rosbief
- Pork Wellington
- Pasta met salami
- Bearnaisesaus
- Ham met frites en tomatensaus
- Kippenleverpaté
- Runderworst met pastinaakpuree
- Truffelrollade
- Asperge met achterham
- Pastinaakschotel
- Tosti met salami en courgette
- Spruitjesstamppot met rookworst
Bekijk al onze recepten