Oosterse vleesschotel
Ingrediënten
- 750 gram rundvlees (van de bout)
- 30 gram boter
- 3 uien
- 1 teentje knoflook
- 1 wortel
- 200 gram rijst
- 500 gram savooie- of spitskool
- 50 gram cashewnoten
- 50 gram rozijnen
- Kerriepoeder
- 1 eetlepel mangochutney
- 7,5 deciliter hete kippenbouillon (blokje)
- Zout
- Peper
Bereiding
Snijd het rundvlees in dunne repen. Verhit vervolgens de boter in een braadpan en braad het rundvlees aan. Pel en snipper de ui en de knoflook. Schrap de wortel, was deze en snijd deze in kleine stukjes.
Doe de ui, knoflook en wortel bij het vlees en laat deze even meebakken. Voeg vervolgens de rijst toe en laat ook deze meebakken. De kool wassen en in reepjes snijden. Voeg de kool, de cashewnoten en rozijnen toe aan het vlees-groentemengsel en bak dit ongeveer 5 minuten mee. Breng met zout, peper en kerriepoeder op smaak. Meng de mangochutney erdoor. Voeg de kippenbouillon als laatst toe.
Zet alles in een voorverwarmde oven van ongeveer 200 graden Celsius. Roer af en toe totdat het gaar is.
Probeer ook eens
- Rijstsalade met gerookte kip
- Aspergeschotel
- Zuurkoolstamppot & -koeken
- Parijse lamskoteletten
- Fijne goulash met abrikozen
- Paassalade met kip en geitenkaas
- Asperge-omelet rol
- Spruitjesstamppot met rookworst
- Ovenschotel met gehakt en tortillachips
- Normandische ham
- Runderrolletje
- Pasta met salami
Bekijk al onze recepten