Gemarineerde spareribs
Ingrediënten voor 4 personen
- 3 kilo spareribs
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 0,5 eetlepel komijnzaad
- 1 eetlepel uipoeder
- 1 eetlepel knoflookpoeder
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 eetlepel oregano
- 1 eetlepel grof zeezout
- 1 eetlepel bruine suiker
Ingrediënten barbecuesaus
- 450 milliliter tomatenketchup
- 50 milliliter worcestershire saus
- 5 eetlepels basterdsuiker
- 2 eetlepels scherpe Franse mosterd
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel gemalen komijn
- 2 takjes tijm
- 450 milliliter water
Bereidingswijze
Verwijder het membraan van de spareribs (het vlies aan de holle kant van de ribben). Stamp met een vijzel de specerijen en zout. Wrijf de spareribs in met dit mengsel en laat minimaal 3 uur marineren.
Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius. Leg de ribben met de bolle kant naar boven op de bakplaat en giet circa 1 centimeter water op de bakplaat. Dek de spareribs af met aluminiumfolie en laat de spareribs circa 2,5 uur garen.
Laat de ingrediënten voor de barbecuesaus 30 minuten zachtjes koken tot een glanzende saus. Voeg, indien nodig, water toe.
Bestrijk de spareribs met barbecuesaus en leg ze nog even onder de grill, zodat ze een mooie glanzende laag krijgen.
Tip!
Gaar de spareribs op de barbecue!
Probeer ook eens
- Hongaarse kipfilet
- Ham met frites en tomatensaus
- Worstjes met druiven
- Goulash met biefstuk
- Varkenshaasje met sinaasappel
- Pasta met biefreepjes en kaassaus
- Biefstuk met roquefort
- Romige Provençaalse runderreepjes
- Bietjesstamppot met gebakken bloedworst
- Aubergines, gevuld met kippenlevers en gehakt
- Indische kip
- Gehaktbrood
Bekijk al onze recepten