Kalkoenspies met rauwe ham
Ingrediënten voor 4 personen
- 400 gram kalkoenfilet, in 12 stukken
- 12 plakken rauwe ham
- 1 eetlepel fijngesneden basilicum
- 1 eetlepel fijngemalen pijnboompitten, geroosterd
- 1 eetlepel Parmezaanse kaas, geraspt
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout
- Peper
Bereidingswijze
Meng de basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, zout en peper. Bestrooi hiermee de kalkoenstukken.
Rol om elk stuk kalkoen een plak rauwe ham en steek deze vast met een cocktailprikker.
Verhit de olie in een pan en bak de stukken kalkoenfilet in ongeveer 5 minuten rondom bruin en net gaar. Verwijder de cocktailprikkers.
Maak 4 spiezen, met elk 4 stukken kalkoen. Verwarm de spiezen op de barbecue.
Tip: ideaal gerecht om een dag van tevoren al klaar te maken.

Probeer ook eens
- Varkensfilet met kerrie
- Bladerdeegpakketjes met spinazie en spekjes
- 2x gevulde eieren
- Biefstuk met sesam en broccolipuree
- Makkelijke macaroni met ham
- Italiaanse gehaktballen
- Aardappelomelet
- Indische kip
- Hele kip uit de oven met geitenkaas en olijven
- 2 feestelijke voorgerechten
- Chinees varkenshaasje
- 2x Speklappen op de barbecue
Bekijk al onze recepten