Knoflookbrood met ham en salie
Ingrediënten voor 1 stokbrood
- 1 afbak stokbrood
- 50 gram boter
- 2 tenen knoflook
- 6 plakken Parmaham
- 12 salieblaadjes
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng de roomboter op kamertemperatuur. Hak de knoflook fijn en meng met de boter. Breng dit op smaak met peper.
Snijd het stok in, zodat de onderkant nog vast blijft zitten, zodat je plakken hebt van circa 3 centimeter dik. Halveer de plakken ham en haal de salieblaadjes los van de takjes.
Smeer de binnenkant het stokbrood in met het knoflookmengsel en doe in elk gesneden stukje een plakje ham een een salieblaadje. Bak het stokbrood volgens de bereidingswijze van de verpakking. Top eventueel af met grof zeezout. Direct serveren.
Tip!
Voeg andere smaken toe in het stokbrood, zoals pesto, kaas of runderrookvlees.

Probeer ook eens
- Kalfsgehaktballen
- Varkensoester uit Bohemen
- Asperge-omelet rol
- Rundergoulash met feta
- Quiche met salami
- Boeuf Bourguignon
- Cannelloni Rosanella
- Kippenpaté met olijven
- Gevulde cordon bleu
- Lamskotelet met gele rijst en paksoi
- Italiaanse gehaktballen
- Kippenragout in bladerdeeg
Bekijk al onze recepten