Runderrolletje
Ingrediënten
- 4 plakken rundvlees à 150 gram, rosbief
- 4 plakken gekookte ham
- 1 grote augurk
- 2 uien
- 60 gram spek
- 2 eetlepels reuzel
- 1,25 deciliter bier
- 1,25 deciliter vleesbouillon
- 1 eetlepel bloem
- 2 eetlepels koud water
- Mosterd
- Paprikapoeder
- Mosterd
- Zout
- Peper
Bereiding
Sla de plakken rundvlees zachtjes plat en bestrooi deze met mosterd, zout, peper en paprikapoeder. Leg op elke plak rundvlees een plak gekookte ham. Snijd de augurk in vieren. Pel de ui en snijd deze in ringen. De spek in reepjes snijden. Leg vervolgens de augurk, de ui en het spek op de ham en rol het vlees op. Zet dit vast met een cocktailprikker.
Verhit de reuzel in een pan en laat hierin de vleesrolletjes rondom dichtschroeien. Voeg het bier en de vleesbouillon toe en sluit de pan. Het geheel laten gaarkoken. Verwijder de cocktailprikkers en leg de rolletjes op een voorverwarmde schaal.
Met het bloem en het water het vocht binden en de saus met zout en peper op smaak brengen. Serveer dit bij het vlees

Probeer ook eens
- Spaghetti met geroosterde pompoen
- Pastinaakschotel
- Prinsessenbonen met peren en spek
- Rundergoulash met feta
- Spaghetti met spek en kaas
- Kip in alufolie
- Varkensfilet met kerrie
- Worstjes met druiven
- Asperge met risotto
- Ovenschotel met rookworst
- Gevulde hamlappen
- Gehaktbroodjes met bladerdeeg
Bekijk al onze recepten