Runderrolletje
Ingrediënten
- 4 plakken rundvlees à 150 gram, rosbief
- 4 plakken gekookte ham
- 1 grote augurk
- 2 uien
- 60 gram spek
- 2 eetlepels reuzel
- 1,25 deciliter bier
- 1,25 deciliter vleesbouillon
- 1 eetlepel bloem
- 2 eetlepels koud water
- Mosterd
- Paprikapoeder
- Mosterd
- Zout
- Peper
Bereiding
Sla de plakken rundvlees zachtjes plat en bestrooi deze met mosterd, zout, peper en paprikapoeder. Leg op elke plak rundvlees een plak gekookte ham. Snijd de augurk in vieren. Pel de ui en snijd deze in ringen. De spek in reepjes snijden. Leg vervolgens de augurk, de ui en het spek op de ham en rol het vlees op. Zet dit vast met een cocktailprikker.
Verhit de reuzel in een pan en laat hierin de vleesrolletjes rondom dichtschroeien. Voeg het bier en de vleesbouillon toe en sluit de pan. Het geheel laten gaarkoken. Verwijder de cocktailprikkers en leg de rolletjes op een voorverwarmde schaal.
Met het bloem en het water het vocht binden en de saus met zout en peper op smaak brengen. Serveer dit bij het vlees
Probeer ook eens
- Knoflookbrood met ham en salie
- Ovenschotel met gehakt en tortillachips
- Italiaanse kalfsbiefstukjes
- Plaatpizza met worst en pompoen
- Zomerse uienschotel
- Rundergoulash met feta
- Portobello's gevuld met kip en camembert
- Mini saucijzenbroodjes
- Ossenhaas met champignons
- Asperge met risotto
- Pasta met salami
- Kipfilet met spinazie
Bekijk al onze recepten