Wie is mijn slager | Wie is mijn bakker

Runderrolletje

Ingrediënten
  • 4 plakken rundvlees à 150 gram, rosbief
  • 4 plakken gekookte ham
  • 1 grote augurk
  • 2 uien
  • 60 gram spek
  • 2 eetlepels reuzel
  • 1,25 deciliter bier
  • 1,25 deciliter vleesbouillon
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 eetlepels koud water
  • Mosterd
  • Paprikapoeder
  • Mosterd
  • Zout
  • Peper

Bereiding

Sla de plakken rundvlees zachtjes plat en bestrooi deze met mosterd, zout, peper en paprikapoeder. Leg op elke plak rundvlees een plak gekookte ham. Snijd de augurk in vieren. Pel de ui en snijd deze in ringen. De spek in reepjes snijden. Leg vervolgens de augurk, de ui en het spek op de ham en rol het vlees op. Zet dit vast met een cocktailprikker.

Verhit de reuzel in een pan en laat hierin de vleesrolletjes rondom dichtschroeien. Voeg het bier en de vleesbouillon toe en sluit de pan. Het geheel laten gaarkoken. Verwijder de cocktailprikkers en leg de rolletjes op een voorverwarmde schaal.

Met het bloem en het water het vocht binden en de saus met zout en peper op smaak brengen. Serveer dit bij het vlees

For page oma s runderrolletje

Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.