Broodje hamburger speciaal
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 plakken ham
- 8 plakken jong belegen kaas
- 8 schijven zachtzure appelen
- 400 gram half-om-half gehakt
- 1 eetlepel mosterd
- 0,5 eetlepel paprika
- Boter of margarine
- Blaadjes sla
- Tomatenschijven
- Komkommer schijven
- Gehalveerde broodjes
- Peper
- Zout
Bereidingswijze
Steek van de 4 plakken ham en van 4 plakken kaas rondjes uit, even groot als de appelschijven. Hak de afsnijdsels fijn en meng door het gehakt, samen met de mosterd, paprika en peper en zout naar smaak. Vorm hiervan 8 platte koeken.
Leg op 4 van de vleeskoekjes een schijf ham, appel en kaas. Leg vervolgens een tweede vleeskoekje erop. Druk de zijkanten met iets bevochtigde handen tegen elkaar, zodat de vulling omgeven is door gehakt.
Bak de hamburgers in hete boter of margarine bruin en gaar. Laat de overige kaas onder een voorverwarmde grill smelten of doe in de koekenpan waarin de hamburgers zijn gebakken met afgesloten deksel.
Dien de broodjes op met een blaadjes sla, tomaat, mosterd, de hamburger, gesmolten kaas en komkommerschijven. Zet indien nodig vast met een prikker.
Probeer ook eens
- Aspergesoep met spekreepjes
- Goulash met biefstuk
- Zachtzure kipfilet
- Zomerse uienschotel
- Karbonade met honing en citroen
- Konijnenbout met tartaarsaus
- Gevulde hamlappen
- Bietjesstamppot met gebakken bloedworst
- Afrikaanse lamsspies voor op de barbecue
- Kip van de Veluwe
- Biefstuk met roquefort
- Shoarma in een tosti
Bekijk al onze recepten