2x Speklappen op de barbecue
#1
Ingrediënten
- 500 gram speklappen
- 1 eetlepel kerrie djawa
- 3 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel mosterd
- 1 eetlepel olijfolie
Bereidingswijze
Meng de kerrie djawa, ketjap, mosterd en olijfolie. Marineer hierin de speklapjes, minimaal 1 uur.
Bak de speklapjes op de barbecue. Direct serveren.
#2
Ingrediënten
- 4 speklappen
- 1 grote ui
- 2 tenen knoflook
- 2 eetlepels olie
- 1 eetlepel tabasco
- 1 eetlepel worcestersaus
- 3 eetlepels honing
- 1 eetlepel azijn
- 1 blikje tomatenpuree
- Zout
Bereidingswijze
Snipper de ui en de knoflook. Verhit de olijfolie in een wok en fruit de ui en knoflook op een laag vuur. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak circa 2 minuten.
Meng 50 milliliter water met honing en azijn. Voeg dit toe aan de pan. Breng het geheel op smaak met tabasco, worcestersaus en zout. Laat het geheel afkoelen.
Laat de speklappen minimaal een half uur marineren in de marinade. Bak dan de speklapjes op de barbecue. Direct serveren.
Probeer ook eens
- Romige Provençaalse runderreepjes
- Stamppot koolraap
- Indische kip
- Kalfsriblappen
- Rundvlees met oestersaus
- Parijse lamskoteletten
- Varkenshaasje met sinaasappel
- Bonenschotel met lamsvlees en tomaten
- Kippenpoten in kerriesaus
- Gekruid rundvlees met mie
- Spaghetti met champignons
- Lamsbout met honing en spek
Bekijk al onze recepten