Zomerse kipsalade
Ingrediënten
- 3 kipfilets
- 350 gram selderij in stukjes
- 350 gram druiven in tweeën
- 75 mililiter mayonaise
- 1,5 eetlepels citroensap
- Sla
- Cashew noten
- Peper
- Zout
Bereidingswijze
Grill de kipfilets aan beide kanten totdat deze gaar is. Laat even afkoelen zodat u het eenvoudig in kleinere stukken kan versnipperen. U kunt er voor kiezen om nette blokjes te maken met een mes, of op de kip handmatig te verkleinen.
Doe de kipfilet, selderij, druiven, mayonaise, citroensap in een kom en meng dit goed. Breng op smaak met peper en zout. Zet vervolgens in de koelkast om het geheel te laten koelen en de smaken in te laten trekken.
Leg op elk bord sla en verdeel hierover de salade. Vervolgens de cashewnoten verdelen over de salades als garnering (deze als laatste toevoegen zodat ze knappiger blijven).
TIP!Ook lekker als lunch met een stukje stokbrood.
Bereidingstijd: 25 minuten
Probeer ook eens
- Gevulde hamlappen
- Provençaalse rundvleesschotel
- Plaatpizza met worst en pompoen
- Tosti met salami en courgette
- Cannelloni Rosanella
- Quiche met salami
- Ham met frites en tomatensaus
- Cannelloni uit de oven
- Kalfsschenkel (Osso Bucco)
- Quesadilla met kip
- Luchtige pannenkoeken met spek en appel
- Bietjesstamppot met gebakken bloedworst
Bekijk al onze recepten