Zuidamerikaanse runderrolletjes
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 plakken dikke lende
- 4 eetlepels chilisaus (mild)
- Marjolein
- 4 eetlepels maiskorrels uit blik
- 1 grote augurk
- 1 ui
- 4 plakjes gekookte ham
- 50 gram boter of margarine
- 1,5 deciliter tomatensap
- 1,5 deciliter water
- Maizena
- Peper
- Zout
Bereidingswijze
Klop de vleesplakken zo plat mogelijk en bestrijk deze met chilisaus. Strooi hierover zout, peper en marjolein. Verdeel de mais, de in plakken gesneden ui en de gesneden augurk over vlees. Op elke plak vlees legt u een plak ham. Rol het vlees op en bind er een touwtje omheen.
Smelt de boter of margarine in een braadpan en bak de rolletjes rondom goudbruin. Voeg het tomatensap en het water bij de rolletjes en laat dit ongeveer 35 minuten sudderen of tot het vlees mals en sappig is. Bind het kooknat met wat maizena.
Lekker met bijvoorbeeld bruine bonen en een lekkere frisse salade!

Probeer ook eens
- 2x Speklappen op de barbecue
- Paassalade met kip en geitenkaas
- Broodje speklap
- Kiprollade met blauwe kaaskorst
- Stoofvlees
- Zachtzure kipfilet
- Kalkoensaltimbocca
- Normandische ham
- Goulash met biefstuk
- Chinese loempia's
- Rundvlees in de römertopf
- Kippenborst met marsalasaus
Bekijk al onze recepten