Rundvlees in de römertopf
Ingrediënten voor 4 personen
- 750 gram rundvlees
- 6 kleine uien
- 40 gram boter
- 1 teen knoflook
- 1 laurierblad
- Fijngehakte tijm
- 2 eetlepels bloem
- 4 deciliter rode wijn
- Tuinkers
- Zout
- Peper
Bereidingswijze
Snijd het rundvlees in stukken van 5 tot 6 centimeter en pel de uien en de knoflook. Verhit de boter in de pan, braad hierin het vlees aan. Vervolgens de uien, de gepelde teen knoflook, het laurierblad, zout, peper en de tijm toevoegen bij het vlees.
Voeg als het geheel verhit de bloem en rode wijn toe. Roer dit goed door elkaar. Verplaats alles naar een voorgeweekte römertopf. Sluit het deksel en plaats in een voorverwarmde oven.
Snijd eventueel de uien in stukjes. Garneer voor opdienen met de tuinkers.
Temperatuur oven: 200-225 graden Celsius.
Probeer ook eens
- Asperge met risotto
- 2 feestelijke voorgerechten
- Varkensrib met mosterd
- Biefstuk met sesam en broccolipuree
- Stoofvlees
- Parijse lamskoteletten
- Rundergoulash met feta
- Vitello tonnato met tonijn
- Aspergesoep met spekreepjes
- 2x gevulde eieren
- Spaghetti met champignons
- Romige Provençaalse runderreepjes
Bekijk al onze recepten