Tournedos met madeirasaus
Ingrediënten
- 4 haasbiefstukjes
- 80 gram roomboter
- 1 bouillonblokje
- 6 eetlepels madeira
- Peper
- Zout
Bereiding
Droog het vlees met keukenpapier. Maak de boter warm en leg het vlees in de pan zodra de boter bruin begint te worden. Druk het vlees stevig tegen de bodem van de pan en bak de tournedos snel, eerst aan de ene en daarna aan de andere kant mooi van kleur. Strooi er dan wat peper en zout op en leg het vlees op een warme schotel.
Maak de jus af met warm water, bouillonblokje en madeira.
Serveer met bijvoorbeeld gebakken krieltjes en verse groene groente.
Probeer ook eens
- Zweedse gevulde gehaktrolletjes
- Vleeskroketten
- 2x Speklappen op de barbecue
- 2 feestelijke voorgerechten
- Asperge-omelet rol
- Gevulde paprika
- Kalfsgehaktballen
- Biefstuk met roquefort
- Fijne goulash met abrikozen
- Tosti met salami en courgette
- Truffelrollade
- Rijstsalade met gerookte kip
Bekijk al onze recepten