Vitello tonnato met tonijn en anjovis
Ingrediënten voor 4 personen
Voor de Tonnato saus
- 1 blikje tonijn
- 5 el mayonaise
- 2 el kappertjes
- 3 ansjovisfilet uit blik
- 2 el olijfolie
- Zout
- 200 gram plakjes gebraden kalfsfricandeau
- 3 takjes bladpeterselie
- 2 el kappertjes
- Versgemalen peper
Bereidingswijze
Tonnato saus
Laat de tonijn uitlekken. Pureer de tonijn, mayonaise, kappertjes, ansjovisfilets en de olijfolie met de staafmixer tot een gladde saus. Breng de saus op smaak met zout en peper.
Vitello
Leg de plakjes fricandeau op borden. Smeer een laagje tonijnsaus op het vlees. Pluk en snijd de peterselie fijn. Garneer het vlees met de peterselie en kappertjes en breng op smaak met peper.

Probeer ook eens
- Luchtige pannenkoeken met spek en appel
- Tosti met salami en courgette
- Zuurvlees
- Varkensvlees in biersaus
- Ganzencarpaccio met suikerbroodcroutons
- Italiaanse kalfsbiefstukjes
- Tortilla met lamstartaar
- Lamskotelet met gele rijst en paksoi
- 2x Speklappen op de barbecue
- Varkensrib met mosterd
- Paassalade met kip en geitenkaas
- Pastinaakschotel
Bekijk al onze recepten