Vitello tonnato met tonijn en anjovis
Ingrediënten voor 4 personen
Voor de Tonnato saus
- 1 blikje tonijn
- 5 el mayonaise
- 2 el kappertjes
- 3 ansjovisfilet uit blik
- 2 el olijfolie
- Zout
- 200 gram plakjes gebraden kalfsfricandeau
- 3 takjes bladpeterselie
- 2 el kappertjes
- Versgemalen peper
Bereidingswijze
Tonnato saus
Laat de tonijn uitlekken. Pureer de tonijn, mayonaise, kappertjes, ansjovisfilets en de olijfolie met de staafmixer tot een gladde saus. Breng de saus op smaak met zout en peper.
Vitello
Leg de plakjes fricandeau op borden. Smeer een laagje tonijnsaus op het vlees. Pluk en snijd de peterselie fijn. Garneer het vlees met de peterselie en kappertjes en breng op smaak met peper.

Probeer ook eens
- Rundvlees met oestersaus
- Italiaanse kalfsbiefstukjes
- Varkensoester uit Bohemen
- Rundvlees in de römertopf
- Kipslaatje naar smaak
- Spaghetti
- Tournedos met madeirasaus
- Kippenborst met marsalasaus
- Kalfsgehaktballen
- Geroosterde varkenskoteletten met amandelen
- Spaghetti met geroosterde pompoen
- Varkenshaas met mosterdsaus en munt
Bekijk al onze recepten