Geroosterde varkenskoteletten met amandelen
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 varkensribkoteletten van circa 2 centimeter dikVraag de slager de koteletten zo in te snijden dat deze gevuld kunnen worden.
- 1 schijf ananas
- 0,5 theelepel gembersiroop
- 100 gram verse roomkaas (Mon Chou)
- 4 plakjes rauwe ham
- Olie
- Peper
- Zout
- Voor de garnering
- 2 eetlepels fijngehakte amandelen
- 2 eetlepels paneermeel
Bereidingswijze
Verwarm de grill 5 minuten voor. Snijd de ananas klein en vermeng dit met de gembersiroop en de roomkaas. Bestrijk de ham met dit mengsel en vouw deze dan één of twee keer dubbel. Stop dit pakketje in de koteletten. Maak de opening dicht met cocktailprikkers. Bestrijk de buitenkant met olie en leg de koteletten op het ovenrooster. Roer de amandelen en de paneermeel door elkaar.
Leg het vlees op het ovenrooster onder de hete grill. Rooster de koteletten aan iedere kant circa 6 minuten. Bestrooi dan de bovenkant met het mengsel van de amandelen en paneermeel. Zet het vlees nog even terug onder de grill totdat de amandelen lichtbruin zijn.
Bereidingstijd: 20 minuten
![For page 12 13 geroosterde varkenskoteletten met amandelen](/uploads/recipe/image/cbaef4fc-b686-4aa1-951e-3eada7dc88ee/for_page_12_13_Geroosterde_varkenskoteletten_met_amandelen.jpg)
Probeer ook eens
- Italiaanse gehaktballen
- Zuurkoolstamppot & -koeken
- Varkensrib met mosterd
- Kiprollade met blauwe kaaskorst
- Schnitzelrolletjes met spinazie
- Kalfsschenkel (Osso Bucco)
- Kip in alufolie
- Aspergesoep met spekreepjes
- 2x Speklappen op de barbecue
- Kip-avocado salade
- Normandische ham
- Ovenschotel met gehakt en tortillachips
Bekijk al onze recepten