Geroosterde varkenskoteletten met amandelen
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 varkensribkoteletten van circa 2 centimeter dikVraag de slager de koteletten zo in te snijden dat deze gevuld kunnen worden.
- 1 schijf ananas
- 0,5 theelepel gembersiroop
- 100 gram verse roomkaas (Mon Chou)
- 4 plakjes rauwe ham
- Olie
- Peper
- Zout
- Voor de garnering
- 2 eetlepels fijngehakte amandelen
- 2 eetlepels paneermeel
Bereidingswijze
Verwarm de grill 5 minuten voor. Snijd de ananas klein en vermeng dit met de gembersiroop en de roomkaas. Bestrijk de ham met dit mengsel en vouw deze dan één of twee keer dubbel. Stop dit pakketje in de koteletten. Maak de opening dicht met cocktailprikkers. Bestrijk de buitenkant met olie en leg de koteletten op het ovenrooster. Roer de amandelen en de paneermeel door elkaar.
Leg het vlees op het ovenrooster onder de hete grill. Rooster de koteletten aan iedere kant circa 6 minuten. Bestrooi dan de bovenkant met het mengsel van de amandelen en paneermeel. Zet het vlees nog even terug onder de grill totdat de amandelen lichtbruin zijn.
Bereidingstijd: 20 minuten

Probeer ook eens
- Chili Rib eye steak
- Geroosterde varkenskoteletten met amandelen
- Ierse hutspot
- Normandische ham
- Gevulde koolrolletjes
- Kippenleverpaté
- Kippenpoten in kerriesaus
- Mini saucijzenbroodjes
- Varkenslende van de rib met bearnaisesaus
- Rijstsalade met gerookte kip
- Hamragout
- Paassalade met kip en geitenkaas
Bekijk al onze recepten