Italiaanse gehaktballen
Ingrediënten
- 500 gram varkensgehakt
- 8 zongedroogd tomaten
- 3 eetlepels paneermeel
- 1 ei
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- 1 theelepel paprikapoeder
- Peper
- Zout
- Boter
Bereidingswijze
Snijd de tomaten en de knoflook in kleine stukjes. Doe dit samen met het gehakt in een kom. Breng op smaak met de Italiaanse kruiden, paprikapoeder en peper en zout naar smaak. Voeg het ei en de paneermeel toe en meng goed tot er een stevige massa ontstaat.
Draai het gehakt tot ballen en bak in een braadpan met bakboter. Draai de ballen af en toe. Na ongeveer 20 minuten zijn de gehaktballen gaar. (Dit is afhankelijk van de grootte van de gehaktballen).
Tip!
Maak er kleine gehaktballetjes van en eet als snack!
Probeer ook eens
- Lamsrib met verse groenten en rijst
- Italiaanse gehaktballen
- Karbonade met honing en citroen
- Kippenragout in bladerdeeg
- Zuurkoolstamppot & -koeken
- Gehaktballen met ei (scotch eggs)
- Chili-zuurkoolschotel
- Koteletten met mosterd en gruyère
- Pittige kip cordon bleu
- Biefstuk met sesam en broccolipuree
- Varkenshaas in bladerdeeg
- Aardappelomelet
Bekijk al onze recepten