Pork Wellington
Ingrediënten voor 6 tot 8 personen
- 600 gram varkenshaas
- 1 el mosterd
- 100 gram pecoraham
- 1 sjalotje
- 1 teen knoflook
- 250 gram champignons
- Peterselie
- 1 eidooier losgeklopt
- 25 gram boter
- 4 plakjes bladerdeeg
Bereidingswijze
Breng de varkenshaas op smaak met peper en zout. Sauteer (kort verhitten op hoge temperatuur) deze en laat ze afkoelen.
Hak de sjalotjes, knoflook en champignons in de keukenmachine fijn. Verhit de boter in de pan en bak het mengsel 10 tot 15 minuten tot het meeste vocht verdampt is. Breng op smaak met peterselie, zout en peper.
Leg de ham op versheidfolie en verdeel het mengsel hierover. Leg hier de varkenshaas op en rol strak op. Laat in dit ongeveer een half uur afkoelen in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 130 °C. Leg de bladerdeeg op elkaar en rol ze uit, gebruik hier eventueel bloem bij. Bestrijk de randen met eigeel. Leg hier de varkenshaas op en rol op. Bestrijk het geheel met eigeel. Leg met de naaf naar beneden op een bakplaat en bak in de oven tot een kern van 67 °C. Laat 5 minuten rusten voor het opdienen.
Eet smakelijk!
Probeer ook eens
- Luchtige pannenkoeken met spek en appel
- Gehaktballen met ei (scotch eggs)
- Cannelloni Rosanella
- Kroketten
- Kiprolletjes
- Karbonade met honing en citroen
- Turkse gehaktballetjes
- Ham met frites en tomatensaus
- Broodje speklap
- Kalfsfilet met druiven en amandelen
- Paté met vijgenchutney op toast
- Kalfsschenkel (Osso Bucco)
Bekijk al onze recepten