Kip-avocado salade
Ingrediënten voor 4 broodjes
- 250 gram gekookte en gesneden kipfilet
- 2 rijpe avocado's
- 2 appels
- 2 rode uien
- 200 gram selderij
- 4 eetlepels peterselie
- 4 theelepels citroen- of limoensap
- Brood naar keuze
- Zout
- Peper
Bereidingswijze
Pel de avocado en ui en schil de appel. Snijd de kip, avocado, ui, appel en selderij in kleine stukjes. Meng deze ingrediënten in een kom.
Voeg de peterselie, citroen- of limoensap, zout en peper toe. Als het geheel te droog lijkt, kunt u er olijfolie aan toevoegen.
U kunt de salade direct serveren met het (geroosterde) brood, maar het is ook mogelijk om het geheel een aantal dagen te bewaren in de koelkast indien het goed afgedekt is.
Tip!
Gebruik de salade als saus voor in de pasta!

Probeer ook eens
- Kipwrap voor de barbecue
- Zomerse uienschotel
- Stamppot met kip
- Stamppot koolraap
- Provencaalse koteletten
- Vitello tonnato met tonijn
- Gestoofde varkenswang met appel
- Rundvlees met oestersaus
- Chili con carne met kaas
- Gekruide gehaktballen met ananas
- Chinese varkensrolletjes
- Boeuf Bourguignon
Bekijk al onze recepten